NS Klantenservice

Tegenwoordig is klantenservice een groot onderdeel bij de meeste bedrijven, tenminste dat is wel de bedoeling. Vandaar dat wij het klantencontact bij één van Nederlands grootste bedrijven de NS onder de loep hebben genomen. De Nederlandse Spoorwegen dat deels een staats bedrijf is en deels privaat. De NS bestaat als sinds 1938 tot heden en is een belangrijk onderdeel van onze maatschappij. Bovendien maakt ruim 1 miljoen Nederlanders per dag gebruik van de NS, om bijvoorbeeld naar het werk en naar school te gaan, maar ook voor dagjes uit wordt er vaak gebruik gemaakt van de trein.

Daarnaast wordt iedereen tegenwoordig gestimuleerd om steeds vaker de auto thuis te laten staan en om te reizen met de trein. Maar ook al wordt dit vanuit de overheid gestimuleerd, om bijvoorbeeld files op de wegen te verminderen, toch zien we dat de NS steeds vaker moeite heeft met het aantal passagiers waar ze dagelijks mee te maken hebben.

treinstation

Doordat het niet altijd op rolletjes ( in dit geval rails) kan lopen, moet er dus een mogelijkheid zijn voor reizigers om vragen en of klachten in te dienen, en dit is dus mogelijk bij de klantenservice van de NS. Stel dat een trein vertraging heeft dan heeft dit voor veel mensen consequenties en kun je er eigenlijk gif op in nemen dat er mensen zijn die hier een klacht over willen indienen, dit kun je dan dus doen bij de klantenservice.

Wij van klantenservicecontact hebben gekeken naar de manieren waarop je contact kunt opnemen met de Nederlandse Spoorwegen, hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld: Is het makkelijk om contact op te nemen met NS? Waar kunnen wij als klanten terecht met onze klachten? En wat vinden andere van de NS, met andere woorden welke reviews hebben we online gevonden.

Hoe neem jij contact op met de NS?

In het geval dat je contact wilt opnemen met de NS, moet het vanzelfsprekend zijn dat dit niet ingewikkeld is. Zodoende hebben wij dit uiteraard uitgezocht voor jullie. In het voorbeeld hieronder kun je zien op welk manier je contact kunt opnemen. Hieruit kunnen wij afleiden dat de NS dit prima geregeld heeft. Het is duidelijk en overzichtelijk, andere bedrijven ( o.a. Amslod ) kunnen hieraan een voorbeeld aan nemen.

Je kunt namelijk contact opnemen via Twitter, Chat, Telefoon en e-mail. Tot slot kunnen wij dus concluderen dat NS dit erg goed en duidelijk geregeld heeft, vandaar dat we daar dus ook verder niets aan op te merken hebben.

klantenservicepagina

 

Het verbaasd ons dat de klantenservice van NS 24 uur bereikbaar is, in vergelijking met andere bedrijven blijft de NS klantenservice dag en nacht beschikbaar. Dit is niet iets dat je vaak ziet, wij kunnen ons voorstellen dat hier bewust voor gekozen is, aangezien er ook ´s nachts treinen rijden, en je ten alle tijden terecht moet kunnen met je vragen over de reis. Wij vinden dit dan ook zeker een goede zaak van de NS, want het is niet vanzelfsprekend, aangezien we ook dag en nacht televisie kunnen kijken maar niet dag en nacht contact kunnen opnemen met onze aanbieders.

 

Welke reviews hebben we online gevonden, met betrekking tot de klantenservice van de NS?

 

De eerste review die we gevonden hebben is meteen erg positief, en heeft te maken met hoe het personeel van de NS omging met een oudere man van 80 die zich opeens beroerd voelde. Volgens deze getuige zorgde het NS personeel er voor dat alles in goede banen liep. Mooi compliment!

Helaas is Bjorn minder enthousiast en heeft hij een slechte ervaring bij de klantenservice opgedaan. Zo zegt hij dat ze onprofessioneel zijn, hem lang in de wacht hebben laten staan, en geen antwoord hadden op de simpelste vragen.

 

Blijkbaar is Bjorn niet de enige met dit probleem, ook Tim heeft een nare ervaring met het telefonisch benaderen van de klantenservice. Hij zegt zelfs 26 minuten in de wacht te hebben gestaan, en ook nog eens voor niets, aangezien de verbinding zomaar werd verbroken. Wij kunnen ons voorstellen dat dit uitermate frustrerend is.

Nathalie uit bovenstaande tekst heeft een vervelende ervaring gehad met NS medewerkers aan de servicebalie in Maastricht. In het kort samengevat hebben ze haar slecht te woord gestaan en verwezen ze haar naar het internet, dan vragen wij ons af waarom ze deze medewerker in kwestie eigenlijk betalen, als ze er toch voor niets staat. Of ze moeten de naam ¨Service¨balie wijzigen naar verkoopbalie.

Wat een service, een heel warme douche voor de NS

 

Gelukkig kunnen we het gedeelte reviews positief afsluiten met een ervaring van Nienke Putman. Zij had namelijk per ongeluk twee actiekaartjes ingecheckt en werd door een medewerker van Veiligheid en Service goed geholpen, waardoor het probleem opgelost kon worden. Ze is dan ook uitermate tevreden over de service van de NS, en dat zijn dingen die wij van klantenservicecontact.net graag terug lezen!

Zelf contact opnemen met de NS

Telefoonnummer NS consumenten:  030 751 51 55

Telefoonnummer NS Business Card:  030 300 11 11

Voor overige contact manieren kun je een kijkje nemen op de volgende link:

Klantenservice NS