KPN Klantenservice

Service is belangrijk voor alle bedrijven, dus of je nou een groot of klein bedrijf hebt, een goede klantenservice is altijd van belang. Vooral wanneer je te maken hebt met bedrijven die veel concurrentie hebben, en concurrentie is overal en in iedere sector. We leven tegenwoordig in een tijdperk waarin we niet meer zonder internet en telefonie kunnen, en dus een goede provider is voor de meeste mensen heel belangrijk. Want jong en oud, iedereen is dagelijks aan het surfen op het net.

 

 

Doordat er tegenwoordig dus steeds meer gebruik wordt gemaakt van mobiele telefoons en internet, zijn er ook steeds meer verschillende aanbieders te vinden. Ze stunten met prijzen en lokken klanten met geweldige aanbiedingen waarbij zelfs gratis tablets en andere gadgets worden weggegeven, alles om nieuwe klanten te werven.

Een bekende provider en leverancier van telecommunicatie in Nederland is natuurlijk KPN, zij bestaan namelijk al 29 jaar. We zijn dan ook heel benieuwd hoe het met de service van dit bedrijf zit, want je zou zeggen dat een bedrijf met een klantenbestand zo groot als dat van KPN en al zo lang bestaat, precies weet hoe ze klanten bij zich moeten houden.

We zijn dan ook benieuwd naar de ervaringen van KPN gebruikers die we online hebben gevonden. Eerst gaan we kijken naar de verschillende manieren die er zijn om contact op te nemen met de klantenservice en daarna gaan we verder met de reviews die we gevonden hebben. Lees je mee?

Manieren om contact op te nemen met KPN

Als bedrijf is het belangrijk om goed bereikbaar te zijn voor je klanten, dit houdt onder andere in dat je op verschillende manieren contact moet kunnen opnemen met de klantenservice. Dit hebben we natuurlijk even voor je gecheckt en dit is bij KPN zeker het geval.

Zoals je kunt zien kun je chatten met KPN, kun je via social media contact opnemen, namelijk Facebook en Twitter, en ook kun je online op het forum een vraag stellen. Daarnaast kun je uiteraard ook telefonisch contact opnemen met de klantenservice.

Op de website kun je duidelijk zien dat er verschillende manieren zijn om contact met ze op te nemen, het is voor de consument dus direct duidelijk waar je aan toe bent, je hoeft ook niet lang te zoeken om aan deze informatie te komen, dit wordt namelijk duidelijk aangegeven op de service & contact pagina.

 

Wat ons meteen opvalt is dat ze duidelijk aangeven wanneer ze telefonisch te bereiken zijn, en dit is dan ook meteen zeer gunstig voor de klant, ze zijn zoals je hierboven kunt zien namelijk 24 uur per dag, 7 dagen per week gratis bereikbaar. Dat is nog eens goede service! We zijn dan ook heel benieuwd of ze er tijdens het onderdeel reviews ook daadwerkelijk zo goed vanaf komen.

KPN klantenservice reviews

Zoals we al zeiden zijn we ook online op zoek gegaan naar reviews van klanten met betrekking tot de klantenservice van KPN. We moeten zeggen dat we verrassend veel positieve reviews hebben gelezen die te maken hebben met de service die ze verlenen. Natuurlijk zijn er ook minder positieve reviews te vinden, maar dat hou je nou eenmaal altijd.

De eerste review zegt eigenlijk al meteen wat wij altijd zeggen, mensen zijn namelijk bereid om voor goede service meer te betalen. Deze klant zegt dan ook dat ze briljante service bieden, dat is natuurlijk precies wat we willen lezen!

Nogmaals de bevestiging dat klanten het niet erg vinden om meer te betalen wanneer de service goed is. Ook deze klant zegt, goede klantenservice, en ik betaal liever 10 euro meer wetende dat ik goed zit!

 

Prima ervaring met de klantenservice

 

 

Ook deze review spreekt weer voor zich, Van Krieken is duidelijk tevreden met de service van KPN. Er wordt dan ook gesproken over een vriendelijke medewerker die de vraag goed beantwoord heeft. Prima review dus!

 

Dit is een super voorbeeld van een review die betrekking heeft op de service van een bedrijf, deze SjorsK zegt namelijk dat ze een geweldige service hebben, maar dat de internetsnelheid wel wat beter mag. Dus eigenlijk zou de klant op zoek kunnen gaan naar een provider die wel voldoet aan deze eisen, maar doordat de klantenservice geweldig is, blijft hij toch bij KPN.

 

Deze klant is duidelijk minder tevreden over de klantenservice van KPN, maar zoals we al zeiden, je kunt als bedrijf niet alleen maar positieve reviews krijgen. Wat ons wel opvalt is dat deze klant zegt dat ze geen klachtenafdeling hebben, iets dat wij online op de website juist wel hebben gevonden.

 

 

Zo zie je dat je telefonisch, via live chat en ook :

 

 

Per post en via mail is het ook mogelijk om een klacht in te dienen. Het blijft natuurlijk vervelend dat deze klant een vervelende ervaring heeft met de klantenservice, maar of de informatie die hij schrijft klopt, dat betwijfelen we.

We willen deze reviews afsluiten met wederom een positieve review, want dat verdient KPN zeker. Volgens Manouk zijn ze bij KPN geweldig, en heeft ze nog nooit zo´n leuk gesprek gehad met iemand van de klantenservice! Die mogen ze in hun zak steken bij KPN!

Zelf contact opnemen met KPN

Wanneer je zelf contact op wil nemen met KPN kan dit zoals je gezien hebt dus op verschillende manieren.

Telefonisch: 0800-0402

Via chat, Facebook, Twitter en op het Forum, kijk voor meer informatie op deze link:

KPN Klantencontact