IKEA Klantenservice

Voor ieder bedrijf is de klantenservice erg belangrijk, het kan je namelijk maken of breken, want al lever je nog zo´n goede producten, veel mensen haken af wanneer de klantenservice niet optimaal is.  Op de website van klantenservicecontact.net hebben we de klantenservice van een aantal bedrijven onder de loep genomen, en één daar van is het Zweedse concern IKEA.

 

Om een beoordeling te kunnen geven aan de klantenservice van IKEA gaan we een aantal dingen voor je uitzoeken. Als eerste kijken we naar de contactmogelijkheden die er zijn, dus hoe is IKEA bereikbaar voor klanten, oftewel op welke manier kun je contact met ze opnemen. Daarna zullen we een aantal reviews betreffende de klantenservice met je delen die we op het internet tegen zijn gekomen. Dit zijn reviews gegeven op verschillende online review sites, waarom we op meerdere sites kijken heeft alles te maken met het feit dat we zo´n helder mogelijk beeld willen schetsen van wat wij hebben gevonden over de klantenservice van IKEA.

Op welke manier kun je contact opnemen met IKEA?

De bereikbaarheid van een bedrijf is enorm belangrijk, er is namelijk niets zo frustrerend dan eindeloos in de wacht staan, of erachter komen dat ze al gesloten zijn op het moment dat jij tijd hebt om te bellen. De tijd dat alle mensen werken van 9 tot 5 is nou eenmaal al lang voorbij, daarnaast werken vaak beide ouders in een gezin, waardoor de tijd die ze hebben al snel opgaat aan het huishouden draaiende te houden.

Daardoor hebben de meeste mensen pas tijd voor klantenservice gerelateerde vragen op het moment dat kinderen in bed liggen, en laat dit nou net vaak de tijd zijn dat veel bedrijven al niet meer bereikbaar zijn om vragen te beantwoorden of klachten op te lossen.

Vaak vergeten bedrijven dat contact met klanten enorm belangrijk is, want op het moment dat jij niet bereikbaar bent is je concurrent dat misschien wel. Daarnaast is het voor bedrijven zelf ook nog eens gunstig om langere tijd bereikbaar te zijn, want hierdoor verminder je de pieken in het verkeerd tijdens de traditionele werktijden.

Als we kijken naar de contact mogelijkheden die er zijn bij IKEA dan zijn we niet super enthousiast.

 

Waarom we niet enthousiast worden van deze contactmogelijkheden is omdat het eigenlijk geen mogelijkheden maar een mogelijkheid is. Je kunt namelijk alleen maar telefonisch contact opnemen met de klantenservice van IKEA. Nou zijn ze wel langer dan van 9 tot 5 bereikbaar, maar we kunnen ons voorstellen dat veel mensen het storend vinden dat je (vooral in deze tijd) geen email kunt sturen, en dus uitsluitend telefonisch je vraag kunt stellen.

Tenminste het lijkt alsof je geen email kunt sturen, want zoals je hierboven kunt zien (screenshot) zie je dat er enkel telefonisch contact mogelijk is wanneer je kijkt bij de pagina ¨klantenservice¨. Maar ga je verder zoeken, via een zeer omslachtige manier,namelijk via de zoekbalk en dan intoetsen ¨hoe kan ik contact opnemen met de IKEA klantenservice¨, dan kom je er achter dat er toch nog meerdere manieren zijn om contact te leggen met de klantenservice.

Wij vragen ons af waarom dit zo onduidelijk aangeven wordt, het lijkt haast wel dat ze het willen vermijden dat klanten via e-mail contact met ze opnemen.

 

 

We vonden het al erg vreemd dat je bij een concern zo groot als IKEA op slechts één manier contact met ze op kon nemen. Maar waarom dit zo onduidelijk aangegeven staat is voor ons ook een raadsel.

Reviews betreffende IKEA klantenservice

Hieronder zullen we een aantal voorbeelden laten zien van reviews met betrekking tot de klantenservice van IKEA die we online gevonden hebben.

Mail adres gezocht, niet te vinden

 

De eerste review die we tegenkwamen had al meteen betrekking op de klantenservice, en wat ons eigenlijk direct opviel is dat ook deze klant veel moeite had met het vinden van het e-mailadres. We zijn dus niet de enige die het lastig vinden om duidelijkheid te krijgen van de manieren waarop je contact met ze kunt nemen.

Zeer kwalijk is dat deze klant maar liefst 54 minuten in de wacht heeft gestaan, het lijkt ons niet de bedoeling dat je als klant zo lang moet wachten om een medewerker aan de lijn te krijgen. Uiteindelijk heeft deze persoon nog niemand gesproken, want na 54 minuten heeft ze er zelf voor gekozen om de verbinding te verbreken.

Daarna heeft ze via Facebook contact kunnen leggen, en is haar probleem met het niet geleverde artikel opgelost, enkel is de klant nog steeds niet tevreden met de manier waarop ze het opgelost hebben. Klant had namelijk graag gezien dat IKEA haar tegemoet was gekomen met een tegoedbon ter compensatie.

 

 

Wederom een klant die alles behalve tevreden is over de klantenservice, in dit geval zijn er drie e-mails verstuurd (deze klant kon dus duidelijk wel het e-mailadres vinden), maar heeft IKEA nog steeds niet gereageerd. Eindstand: zeer ontevreden klant.

 

Ook deze meneer heeft niks positiefs te melden over de klantenservice van het Zweedse concern. Hij zegt zelf dat als hij niet beter wist dat hij te maken had met IKEA, zou hij denken dat hij met een frauduleuze website te maken heeft gehad.

Contact opnemen met IKEA

Wil je nou zelf graag contact opnemen met de klantenservice van IKEA dan kan dat op de volgende manier:

Telefonisch op telefoonnummer:

0900 235 45 32

Van maandag tot en met vrijdag 8 – 21 uur.
Zaterdag 9 – 21 uur.
Zondag 10 – 18 uur.

Of vul het contactformulier in via de volgende link:

Contactformulier Ikea