Amslod Klantenservice

Goede service en klantenservice is één van de dingen die een bedrijf groot kan maken, want zodra klanten merken dat er goede service verleend wordt, vinden ze het zelfs niet erg om meer te betalen dan bij de concurrent, waar de service bijvoorbeeld minder goed is. En concurrenten zijn er altijd, in welke branche je ook zit, al helemaal als we kijken naar de elektrische fietsen branche. Waar elektrische fietsen vroeger alleen voor bejaarden waren, zijn elektrische fietsen in deze tijd helemaal hip en modern. Zo worden ze zelfs door schoolgaande kinderen gebruikt die bijvoorbeeld een flinke afstand van school wonen.

Niet zo vreemd dus dat er in de afgelopen jaren flink wat nieuwkomers op de markt bij zijn gekomen, één van deze nieuwkomers is het merk Amslod. Zij leveren als fabrikant rechtstreeks aan de consument, zonder tussenpersoon waardoor ze dus voor een relatief lage prijs elektrische fietsen kunnen leveren. Maar gaat dit ten koste van de service? Wij hebben het voor je uitgezocht, zo hebben we als eerste gekeken op welke manieren je contact kunt opnemen met de klantenservice van Amslod en zijn we online gaan zoeken naar meningen en reviews van andere over de klantenservice van dit bedrijf.

Hoe kun je contact opnemen met de klantenservice van Amslod?

Als klantenservice is het belangrijk dat je voor de klanten goed bereikbaar bent, er is namelijk geen enkele mogelijkheid dat je een goede klantenservice kunt zijn zonder goed bereikbaar te zijn. Dit betekent dat je sowieso op verschillende manieren bereikbaar moet zijn voor de consument, hierbij kun je denken aan telefonisch, via e-mail, op sociale media etc.

Daarnaast dien je ook rekening te houden met het feit dat veel mensen tegenwoordig erg druk zijn met werk, gezin, sport en andere dagelijkse bezigheden waardoor ze vaak niet allemaal op dezelfde tijdstippen in staat zijn om contact op te nemen. Dit kun je als bedrijf makkelijk oplossen door van ´s ochtends tot ´s avonds bereikbaar te zijn voor je klanten, want vergeet niet dat er altijd wel een concurrent is die wel aanwezig is.

We hebben de contact mogelijkheden van Amslod even bekeken en wat ons opvalt is dat je direct op de hoofdpagina van de website al een telefoonnummer kunt vinden voor vragen.

 

Daarnaast kun je de overige contact informatie gemakkelijk op de site vinden onder het kopje ¨meer¨ en dan contact. Dan kom je eigenlijk direct op een zeer overzichtelijke pagina waar je precies kunt zien op welke manieren je contact kunt opnemen met de klantenservice van Amslod.

Zie hier een screenshot van de contact pagina van de website:

 

Zoals je kunt zien kun je een contactformulier invullen en versturen, zodat zij uiteindelijk contact met je opnemen. Daarnaast staat wederom het telefoonnummer dat je kunt bellen duidelijk op de pagina en zien we dat er twee verschillende e-mail adressen opstaan, waarvan één voor algemene vragen en één voor service gerelateerde vragen.

Wat we missen is dat er nergens staat op welk tijdstip de klantenservice telefonisch te bereiken is, want natuurlijk allemaal mooi en aardig dat je op verschillende manieren contact met ze op kunt nemen, maar best vervelend dat er niet bij staat vanaf hoe laat en toe hoe laat ze te bereiken zijn. Nu weet je namelijk nog niet of je ´s avonds wanneer je thuis komt van je werk even op je gemak kunt bellen of niet. Beetje vreemd dat ze bij Amslod zelf niet kunnen bedenken dat het best relevante informatie is.

Reviews klantenservice Amslod

 

Het eerste dat we tegenkomen met betrekking tot de klantenservice van Amslod is niet echt positief, zoals de titel van de review al zegt, slechte service, slechte communicatie. Deze klant is duidelijk niet tevreden met de service die ze bij Amslod bieden.

 

De tweede review die we vonden heeft wederom de titel ¨slechte service¨, niet echt wat ze beloven op de website lijkt tot nu toe, want overal kun je lezen dat service voor Amslod erg belangrijk is. Zo kun je in deze review lezen dat de klant ervaren heeft dat Amslod telefonisch slecht te bereiken is en dat e-mails niet of nauwelijks beantwoord worden. Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, zegt deze klant ook nog dat ze de gemaakte afspraken niet na komen en dat ze onvriendelijk zijn.

Al met al lijkt dit alles behalve op een positieve review, we hadden toch echt iets meer verwacht van de klantenservice van dit bedrijf.

Service is gewoon waardeloos

 

Van de review van deze klant worden we ook niet echt blij, zo zegt deze persoon dat het een slechte organisatie is en dat de service gewoon waardeloos is. Interessant om te zien is dat deze klant zegt dat hij liever meer betaald voor een ander merk, dan nog ooit een Amslod te kopen. Zo zie je dat wat we eerder zeiden ook echt klopt, klanten betalen liever meer geld, dan goedkoop en waardeloze service.

Contact opnemen met Amslod

We kunnen dus wel zeggen dat we tot de conclusie zijn gekomen dat er veel klanten zijn die een slechte ervaring hebben met de klantenservice van dit bedrijf. Daarmee kunnen we dus ook concluderen dat goedkoop niet altijd de beste koop is.

Wil je nou graag zelf contact opnemen met de klantenservice van Amslod dan kan dit op de volgende manieren:

Telefonisch:
038-202 0808
Algemeen:
info@amslod.nl
Service:
service@amslod.nl